Welkom bij de Zutphense Bedrijfsvolleybal Vereniging!

Een gezellige volleybalvereniging waar een recreatieve mixed volleybalcompetitie gespeeld wordt in Zutphen.

Al lang niet meer alleen voor bedrijven: ook vriendenteams, buurtteams, en individuele spelers vinden hun weg naar de Z.B.V.V. De teams strijden ieder jaar om zo hoog mogelijk te komen in de eindklassering. Sportief, fanatiek, maar vooral een gezellige strijd. Ook organiseren we jaarlijks het Z.B.V.V. Zomertoernooi en het Bekertoernooi. Iedereen is van harte welkom om te komen volleyballen.

Ereleden: De mensen die de Z.B.V.V. hebben gemaakt!

  - Henk Bruggink, Zutphen per 3 juni 1996 (overleden vrijdag 2 april 2010)
  - Peter van der Galiën, Eefde per 6 juni 2005
  - Dick Brouwer, Warnsveld per 10 juni 2013
  - Jan Evers, Zutphen per 23 mei 2016
  - Roelof Peelen, Pijnacker per 6 juni 2016
  - Frits Borst, per juni 2017

Historie

In juli 1977 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor een bedrijfscompetitie volleybal in Zutphen en directe omgeving. Nadat door de personeelsvereniging van Reesink uit Zutphen een enquete was gehouden en gebleken was dat het aantrekkelijker was om steeds tegen andere teams uit te komen is 1 juli 1977 een brief verzonden naar vele bedrijven in Zutphen. Dit resulteerde uiteindelijk in de start van de ZBVC, de Zutphense Bedrijfs Volleybal Competitie.

Poule-indeling 1977:

Poule A:
Reesink
VS-Markt 1
Gamog 1
NS
G.O.Z.
N.M.B.

Poule B:
Spruyt
Gamog 2
VS-Markt 2
Unigro
Gamog 3

Programma eerste competitieavond 1 november 1977:

Poule A:
20.15: Reesink 1 - VS-Markt 1

Poule B:
21.15: Spruyt - Gamog 2

De wedstrijden werden gespeeld in de gymzaal bij de Walter Gillijnschool aan de Rietbergstraat te Zutphen. Het seizoen er na deden al twintig teams mee en het jaar daaropvolgend werd het vijfentwintigste team ingeschreven. Voor een club alleen werd het te groot en vervolgens werd op de ledenvergadering van 10 juni 1980 de Zutphense Bedrijfs Volleybal Vereniging ZBVV officieel opgericht als vereniging met statuten, huishoudelijk reglement en een voltallig bestuur:

Voorzitter: Jan Evers
Secretaris: Henk Bruggink
Penningmeester: Geurt Liet